Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 6 do 10 listopada 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowa z zacierką (mąka pszenna, seler, śmietana, jajka)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko kwaśnym(seler)
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Mizeria (śmietana)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa gulaszowa z ziemniakami (seler)
- Makaron z pieczonym jabłkiem (mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem ( seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pieczeń rzymska z sosem (mąka pszenna, jajka)
- Kluski cięte (mąka pszenna, jajka)
- Surówka z czerwonej kapusty
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Naleśniki z serem i sosem czekoladowym (mąka pszenna, jajka, mleko, soja, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy