Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 20 do 24 listopada 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb razowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasztet pieczony drobiowy (soja), pomidor koktajlowy, ogórek kiszony herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa brokułowo – szpinakowa z makaronem (mąka pszenna, seler, śmietana), risotto z kurczakiem i warzywami w sosie serowo-śmietanowym (mąka pszenna, seler, białko mleka), mini marchew karmelizowana, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Chałka (mąka pszenna), mus Kubuś do kieszonki, woda niegazowana
WTOREK
- ŚNIADANIE: Owsianka na mleku z miodem, chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, dżem owocowy (truskawki), herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa jarzynowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana), sznycel mielony (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree (mleko), pomidor, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (melon żółty, brzoskwinia, winogrono bezpestkowe), chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, szynka tradycyjna (soja), sałata masłowa, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ziemniaczana (seler), łazanki z kapustą (mąka pszenna, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mandarynka, wafle lekkie (mąka pszenna), soczek 100% Tymbark
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, twarożek (białko mleka), szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka), bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (białko mleka), ziemniaki puree (mleko), buraczki czerwone, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Jabłko deserowe, rogalik krucho drożdżowy (mąka pszenna, jajka), woda ABC Junior
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb domowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasta z makreli, ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Krem z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, jajka, seler, śmietana), kasza manna z musem truskawkowym (białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, talarki (mąka pszenna), woda niegazowana