Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 27 listopada do 1 grudnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (śmietana, seler, mąka pszenna)
- Pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką (mąka pszenna, jajka, białko mleka, soja)1
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po góralsku (białko mleka, soja), ziemniaki opiekane, buraczki czerwone z papryką +krupnik zabielany z natką pietruszki (śmietana, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Klops (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Sos myśliwski z warzywami (mąka pszenna)
ŚRODA
- Krem z cukinii z grzankami (śmietana, seler, mąka pszenna, soja)
- Naleśniki z serem i salsą owocową (białko mleka, mąka pszenna, mleko, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kogut na szpadce, frytki, surówka z selera naciowego + krem z cukinii z grzankami (śmietana, seler, mąka pszenna, soja)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (śmietana, seler, mąka pszenna)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z pomarańczą
PIĄTEK
- Zupa dyniowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree (mleko)
- Surówka z kapusty kiszonej