Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 listopada 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowo-szpinakowa z makaronem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Risotto z kurczakiem i warzywami z sosem serowo-śmietanowym (mąka pszenna, seler, białko mleka)
- Mini marchew karmelizowana
lub
- DANIE EXTRA: Żeberka na kapuście, ziemniaki + zupa brokułowo-szpinakowa z makaronem (mąka pszenna, seler, śmietana)
WTOREK
- Zupa jarzynowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree (mleko)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana (seler)
- Łazanki z kapustą (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay (mąka pszenna, jajka, białko mleka), ziemniaki opiekane, mix sałat z sosem vinegrette + zupa ziemniaczana (seler)
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Bryzol wieprzowy z boczkiem i cebulką (soja)
- Ziemniaki puree (mleko)
- Buraczki z chrzanem
PIĄTEK
- Krem z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, jajka, seler, śmietana)
- Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Surówka Colesław
lub
- DANIE EXTRA: Dorsz z pieca z warzywami, frytki, surówka Colesław + krem z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, jajka, seler, śmietana)