Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 13 do 17 listopada 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, seler, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Stek wieprzowy z pieczarką, frytki, surówka z cukinii i marchewki + zupa ogórkowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
WTOREK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami ( seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kociołek po cygańsku, bułka pita (mąka pszenna), pierogi ruskie (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
ŚRODA
- Tradycyjny rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy po parysku (mleko, mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z jabłkiem
CZWARTEK
- Zupa z zielonego groszku z grzankami (seler, mąka pszenna, jajka, soja)
- Placek po węgiersku (mąka pszenna, jajka)
- Surówka Colesław
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką (mąka pszenna, seler, śmietana, jajka)
- Ryba w panierce (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Bukiet warzyw z sosem czosnkowym (białko mleka)