Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 23 do 27 października 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Makaron z serem (mąka pszenna, seler, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z makaronem nitką (mąka pszenna, jajka, seler)
- Bitki wieprzowe w sosie własnym
- Ziemniaki puree (mleko)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Barszcz zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Krem paprykowo-pomidorowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Frykadelki z ryżem w sosie (mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Fasolka szparagowa z masłem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa z cukinii z zacierką (seler, śmietana, jajka, mąka pszenna)
- Racuchy z jabłkami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Kompot wieloowocowy