Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 16 do 20 października 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa szpinakowa z makaronem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, seler)
- Surówka z selera, jabłka i żurawiny
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa dyniowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Kapusta zasmażana (mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa grochowa z grzankami (seler, soja, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole z natką pietruszki (seler)
- Kotlet drobiowy panierowany (jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Mizeria (śmietana)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z zacierką (mąka pszenna, jajka, seler)
- Kasza manna (mleko) z musem truskawkowym
- Kompot wieloowocowy