Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 30 października do 3 listopada 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, owies) na mleku, chleb domowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, szynka domowa (soja), sałata zielona, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Krem marchwiowo – cebulowy z rumianymi grzankami (mąka pszenna, seler, śmietana, soja), makaron penne z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, seler, białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Chałka (mąka pszenna, jajka), mus Kubuś do kieszonki, woda niegazowana
WTOREK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, dżem owocowy (truskawka), herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka), bitki ze schabu w sosie pieczeniowym (mąka pszenna), ziemniaki puree (mleko), buraczki czerwone, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (melon żółty, brzoskwinia, winogrono bez pestkowe), ciastka Safari (mąka pszenna, jaja), herbata z cytryną
ŚRODA
NIECZYNNE
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa krakowska drobiowa (soja), pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, śmietana), ryż z truskawkami (śmietana), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mandarynka, pałki kukurydziane, soczek 100% Tymbark
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, jajecznica na maśle, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pomidorowa z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree (mleko), mini marchew karmelizowana, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Galaretka, ciastka maślane (mąka pszenna, jajka), woda