Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 30 października do 3 listopada 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem marchwiowo-cebulowy z rumianymi grzankami (mąka pszenna, seler, śmietana, soja)
- Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, seler, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka ze schabu (soja), ziemniaki pure z koperkiem (mleko), surówka z kapusty włoskiej+ krem marchwiowo-cebulowy z grzankami (mąka pszenna, seler, śmietana, soja)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem ( seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet po szwajcarsku (mąka pszenna, jajka, białko mleka, soja)
- Ziemniaki puree (mleko)
- Buraczki czerwone
ŚRODA
NIECZYNNE
CZWARTEK
- Fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, soja, mąka pszenna, śmietana)
- Ryż z truskawkami (śmietana)
lub
- DANIE EXTRA: Filet drobiowy po nelsońsku, frytki, mix sałat z sosem vinegrette + fasolka po bretońsku (mąka pszenna, soja, seler, śmietana)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree (mleko)
- Mini marchew karmelizowana