Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 23 do 27 października 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Makaron z serem (mąka pszenna, seler, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Matelanka grybowska (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree, surówka z cukinii + zupa jarzynowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
WTOREK
- Rosół z makaronem nitką (mąka pszenna, jajka, seler)
- Schab pod beszamelem (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree (mleko)
- Bukiet warzyw
ŚRODA
- Barszcz zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Sakiewka ze schabu (soja, mąka pszenna), ziemniaki opiekane, buraczki + barszcz zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
CZWARTEK
- Krem paprykowo-pomidorowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Frykadelki z ryżem w sosie (mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Fasolka szparagowa z masłem
PIĄTEK
- Zupa z cukinii z zacierką (seler, śmietana, jajka, mąka pszenna)
- Ryba duszona z warzywami
- Ziemniaki puree (mleko)
- Surówka z marchwi i pora