Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 16 do 20 października 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa szpinakowa z makaronem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, seler)
- Surówka z selera, jabłka i żurawiny
lub
- DANIE EXTRA: Grillowany filet z kurczaka z sosem czosnkowym, ziemniaki puree z koperkiem (mleko), surówka z selera, jabłka i żurawiny + zupa szpinakowa z makaronem (mąka pszenna, seler, śmietana)
WTOREK
- Zupa dyniowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Kapusta zasmażana (mąka pszenna)
ŚRODA
- Zupa grochowa z grzankami (seler, soja, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po góralsku (mąka pszenna, białko mleka), frytki, mix sałat z sosem vinegrette + zupa grochowa z grzankami (seler, soja, mąka pszenna, śmietana)
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole z natką pietruszki (seler)
- Kotlet devolay (masło, białko mleka, jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Mizeria (śmietana)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z zacierką (mąka pszenna, jajka, seler, śmietana)
- Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, jajka)
- Surówka Colesław
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree (mleko), surówka Colesław + zupa koperkowa z zacierką (mąka pszenna, jajka, seler, śmietana)