Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 9 do 13 października 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowa z ryżem i koperkiem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, seler, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (mąka pszenna, jajka), ziemniaki opiekane, buraczki tarte + zupa brokułowa z ryżem i koperkiem(mąka pszenna, seler, śmietana)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet po parysku (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z marchwi i jabłka
ŚRODA
- Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, seler, śmietana, jajka)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Sztufada z karczku w sosie myśliwskim (mąka pszenna), ziemniaki, fasolka szparagowa + zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym (seler, śmietana, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Udko faszerowane warzywami (soja)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Surówka z kapusty pekińskiej
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką (seler, śmietana, jajka, mąka pszenna)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z cukinii