Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 25 do 29 września 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, seler)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem literki i natką pietruszki (mąka pszenna, seler, jajka)
- Bitki wieprzowe w sosie (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z białej i czerwonej kapusty
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, jajka, mleko, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Karczek duszony
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Surówka z cukinii
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mleko, jajka, mąka pszenna)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy