Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 18 do 22 września 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem muszelka mała (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej (mąka pszenna, seler)
- Kasza wiejska
- Pomidor ze szczypiorkiem i cebulą
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa grysikowa (mąka pszenna, seler) z natką pietruszki
- Filet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Krem brokułowy z grzankami (seler, śmietana, mąka pszenna, soja)
- Makaron kokardka z mięsem i warzywami (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa dyniowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Żurek z ziemniakami (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Ryż z truskawkami (śmietana)
- Kompot wieloowocowy