Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 11 do 15 września 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Makaron spaghetti bolognese (mąka pszenna, seler, ser żółty)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z makaronem muszelka mała (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Mix sałat
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, ser)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Mizeria (śmietana)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa z cukinii z makaronem kolano ozdobne (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z kapusty kiszonej
- Kompot wieloowocowy