Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 25 do 29 września 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), surówka z kapusty pekińskiej+ zupa pomidorowa z ryżem(seler, śmietana, mąka pszenna)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki (mąka pszenna, seler, jajka)
- Bitki wieprzowe w sosie (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z białej i czerwonej kapusty
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, jajka, mleko, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka ze schabu (soja, mąka pszenna), frytki, surówka z selera i jabłka+ zupa barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, śmietana, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Karczek po królewsku (białko mleka)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Surówka z cukinii
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mleko, jajka, mąka pszenna)
- Marchew z chrzanem