Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 18 do 22 września 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem muszelka mała (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej (mąka pszenna, seler)
- Kasza wiejska
- Pomidor ze szczypiorkiem i cebulą
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (mąka pszenna, jajka, soja, białko mleka), frytki, surówka + zupa ogórkowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa grysikowa (mąka pszenna, seler) z natką pietruszki
- Filet drobiowy po nelsońsku
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Bukiet warzyw z sosem czosnkowym (białko mleka)
ŚRODA
- Krem brokułowy z grzankami (seler, śmietana, mąka pszenna, soja)
- Lasagne (mąka pszenna, jajka)
- Mix sałat z sosem vinegrette
lub
- DANIE EXTRA: Filet z kurczaka zapiekany z mozzarellą, świeżymi pomidorami i bazylią, ziemniaki opiekane, mix sałat z sosem vinegrette + krem brokułowy z grzankami (seler, śmietana, mąka pszenna, soja)
CZWARTEK
- Zupa dyniowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Buraczki czerwone
PIĄTEK
- Żurek z ziemniakami (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Ryż z truskawkami (śmietana)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), frytki, surówka + żurek z ziemniakami (seler, śmietana, mąka pszenna)