Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 4 do 8 września 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowo-szpinakowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Risotto z kurczakiem i warzywami (mąka pszenna, seler)
- Surówka z cukinii
lub
- DANIE EXTRA: Warkocz grybowianki (mąka pszenna), ziemniaki puree, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Bryzol wieprzowy z cebulką i boczkiem (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Buraczki czerwone
ŚRODA
- Krem z dyni z grzankami (seler, śmietana, mąka pszenna, soja)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, ser)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay, frytki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, soja)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Marchew z jabłkiem
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (mąka pszenna, śmietana, seler)
- Makaron z serem (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)