Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 21 do 25 sierpnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Risotto z pulpetami w sosie (mąka pszenna)
- Surówka z kapusty pekińskiej
lub
- DANIE EXTRA: Filet z kurczaka zapiekany z mozarellą, świeżymi pomidorami i bazylią (mąka pszenna), ziemniaki opiekane, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Schab pod beszamelem (mąka pszenna, mleko)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Ćwikła z chrzanem
ŚRODA
- Krem z cukinii z grzankami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Gołąbki w sosie pomidorowym (mąka pszenna, śmietana)
lub
- DANIE EXTRA: Filet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana)
CZWARTEK
- Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna)
- Racuchy z jabłkiem (mąka pszenna, jajka, mleko)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, surówka + zupa (seler, mąka pszenna)
PIĄTEK
Barszcz czerwony z uszkami (mąka pszenna, jajka, seler)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z kiszonej kapusty