Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 10 do 14 lipca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb ze słonecznikiem i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, filet pieczony z indyka (soja), ogórek zwykły, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, śmietana, mąka pszenna), spaghetti carbonara z boczkiem (mąka pszenna, ser, jajka, soja), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mus Kubuś, talarki Safari (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana
WTOREK
- ŚNIADANIE: Chleb domowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasta z sera białego i awokado, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka), filet drobiowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki z koperkiem (masło), mix sałat z sosem vinegrette, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Wafle lekkie (mąka pszenna, jajka), porcja owoców (mango, truskawka, borówka), herbata z cytryną
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, polędwica sopocka wieprzowa (soja), ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka, soja), naleśniki z serem i musem truskawkowym (mąka pszenna, jajka, mleko), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Ciastka z ziarnami (mąka pszenna, jajka), chrupki kukurydziane, sok 100% Tymbark
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z granolą (jęczmień, owies, soja) na mleku, chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, powidło śliwkowe, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ogórkowa z zacierką (mąka pszenna, seler, jajka, śmietana), gulasz wieprzowy (mąka pszenna), ziemniaki (masło), surówka Colesław, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, paluszki (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, ser żółty, pomidor, sałata zielona, herbata z cytryną
- OBIAD: Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki z koperkiem (masło), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Chałka (mąka pszenna, jajka), winogrono, woda ABC