Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 31 lipca do 4 sierpnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z zacierką (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Risotto z kurczakiem w sosie śmietanowym (mąka pszenna)
- Bukiet warzyw
lub
- DANIE EXTRA: Cordon blue (ser, mąka pszenna), ziemniaki opiekane, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Bryzol z cebulką i pieczarkami (mąka pszenna)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Mizeria (śmietana)
ŚRODA
- Zupa szpinakowa z jajkiem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, ser)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka drobiowa, ziemniaki puree (mleko), surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Filet drobiowy po nelsońsku
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Sałata masłowa z rzodkiewką i śmietaną
PIĄTEK
- Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Łazanki z kapustą (mąka pszenna, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), frytki, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)