Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 17 do 21 lipca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Leczo z pieczywem (seler, pomidor, mąka pszenna)
- Makaron z serem (mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (mąka pszenna, ser, jajka), frytki, surówka + zupa (seler, pomidor, mąka pszenna)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Nugetsy z kurczaka (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki z koperkiem (masło)
- Fasolka szparagowa z masłem
ŚRODA
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Lasagne (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Mix sałat z sosem vinegrette
lub
- DANIE EXTRA: Filet z kurczaka zapiekany z mozarellą, świeżymi pomidorami i bazylią, ziemniaki opiekane, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki z koperkiem (masło)
- Mizeria (śmietana)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe (ser, mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba duszona z warzywami, ziemniaki, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana)