Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 10 do 14 lipca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Spaghetti carbonara z boczkiem (mąka pszenna, ser, jajka, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay (mąka pszenna, ser, jajka), frytki, surówka+ zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
WTOREK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy po nelsońsku
- Ziemniaki z koperkiem (masło)
- Mix sałat z sosem vinegrette
ŚRODA
- Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka, soja)
- Naleśniki z serem i musem truskawkowym (mąka pszenna, jajka, mleko)
lub
- DANIE EXTRA: Warkocz grybowianki (mąka pszenna, soja, śmietana), ziemniaki, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka, soja)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z zacierką (mąka pszenna, seler, jajka, śmietana)
- Placek po węgiersku (śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Surówka Colesław
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler,jajka, mąka pszenna)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki z koperkiem (masło)
- Marchew z jabłkiem i porem