Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 3 do 7 lipca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, śmietana)
lub
- DANIE EXTRA: Kogut na szpadce, ziemniaki opiekane, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler)
- Bryzol z boczkiem i cebulką, (mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (masło)
- Buraczki młode czerwone
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem (seler, ser, mąka pszenna, jajka)
- Gołąbki w sosie pomidorowym (śmietana, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma z frytkami i surówką + zupa (seler, mąka pszenna, jajka)
CZWARTEK
- Zupa z cukinii z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Nugetsy
- Ziemniaki młode z koperkiem (masło)
- Surówka z kapusty pekińskiej
PIĄTEK
- Krem paprykowo-pomidorowy z grzankami (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Pierogi leniwe
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)