Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 19 do 23 czerwca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, ser)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z natką pietruszki (seler)
- Kotlet drobiowy w cieście włoskim z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, masło)
- Sałata masłowa ze śmietaną, jajkiem i rzodkiewką
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Naleśniki z serem i owocami (mleko, jajka, mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem mini kokardki (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Sznycel mielony z ziemniakami (jajka, masło, mąka pszenna)
- Kapusta młoda
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa marchewkowo-cebulowa z grzankami (mąka pszenna, śmietana, soja, seler)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, ser)
- Kompot wieloowocowy