Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 26 do 30 czerwca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, polędwica sopocka (soja), sałata masłowa, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Krem brokułowo – szpinakowy z groszkiem ptysiowym (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka), risotto z kurczakiem w sosie serowo-śmietanowym (mąka pszenna), surówka z białej i czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Babka piaskowa (mąka pszenna, jajka), gruszka, woda niegazowana
WTOREK
- ŚNIADANIE: Chleb domowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, ser żółty, rukola, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pomidorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka), bitki w sosie własnym, ziemniaki młode z koperkiem (masło), mix sałat z sosem vinegrette, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Winogrono, pałki kukurydziane, woda ABC
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, parówki z szynki (soja), keczup, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna), makaron z jabłkiem (mąka pszenna), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Talarki Lajkonik (mąka pszenna, jajka), mus Kubuś, herbata z cytryną
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb razowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, miód naturalny, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka), filet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (masło), mizeria (śmietana), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Porcja świeżych truskawek, wafle lekkie (mąka pszenna), woda niegazowana
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb domowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasta z serem białym i awokado, pomidor, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem (seler, mąka pszenna), ryba panierowana z ziemniakami (masło), mini marchewka i brokuł z wody, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Rogalik krucho-drożdżowy z nadzieniem owocowym (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana