Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 19 do 23 czerwca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne (mąka pszenna) na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, szynka tradycyjna (soja), ogórek zwykły, pomidor, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana), spaghetti bolognesse (mąka pszenna), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Arbuz, paluszki Lajkonik (mąka pszenna, jajka), soczek 100% Tymbark
WTOREK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, powidło śliwkowe, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole z natką pietruszki (seler), kotlet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, jajka), ziemniaki z koperkiem (masło), sałata masłowa ze śmietaną, jajkiem i rzodkiewką, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Brzoskwinia, herbatniki (mąka pszenna, jajka), herbata z miodem i cytryną
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet pieczony drobiowy (soja), ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (mąka pszenna, seler, śmietana), naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, jajka, mleko), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Drożdżówka z nadzieniem jabłkowym (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna), ser żółty, sałata lodowa, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa jarzynowa z makaronem mini kokardki (seler, śmietana, mąka pszenna), sznycel mielony z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, masło), kapusta młoda, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Ptasie mleczko z galaretką i owocami – wyrób własny, chrupki kukurydziane, woda niegazowana
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne (mąka pszenna) na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasta z makreli, ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa marchewkowo-cebulowa z grzankami (mąka pszenna, soja, śmietana), pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, ser), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Muffinka (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana ABC Junior