Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 29 maja do 2 czerwca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem jarzynowy z groszkiem ptysiowym (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Spaghetti bolognesse ze świeżymi pomidorami (mąka pszenna, ser żółty)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (masło)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa szpinakowa z jajkiem (seler, śmietana)
- Ryż z truskawkami (śmietana)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Bitki wieprzowe w sosie własnym (mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (masło)
- Mizeria (śmietana)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa marchewkowo cebulowa z zacierką (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki z koperkiem (masło)
- Surówka z cukinii
- Kompot wieloowocowy