Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 22 do 26 maja 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Gulasz z kaszą wiejską (mąka pszenna)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa z cukinii z ryżem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Pierś z kurczaka duszona w ziołach (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (masło)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Botwinka z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Makaron kokardka z mięsem i warzywami (mąka pszenna, seler)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z makaronem (mąka pszenna, seler, jajka)
- Bitki wieprzowe w sosie (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (masło)
- Młoda kapusta na ciepło
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z grzankami (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)
- Naleśniki z serem (mąka pszenna, jajka, mleko) i sosem czekoladowym (kakao, soja)
- Kompot wieloowocowy