Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 29 maja do 2 czerwca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem jarzynowy z groszkiem ptysiowym (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Spaghetti bolognesse ze świeżymi pomidorami (mąka pszenna, ser żółty)
lub
- DANIE EXTRA: Ślimaczki drobiowe na szpadce z boczkiem i sosem serowym (mąka pszenna), ziemniaki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (masło)
- Marchew z jabłkiem
ŚRODA
- Zupa szpinakowa z jajkiem (seler, śmietana)
- Cepeliny z kapustą zasmażaną (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, surówka + zupa (seler, jajka, śmietana)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Bryzol z boczkiem i cebulką (mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (masło)
- Mizeria (śmietana)
PIĄTEK
- Zupa marchewkowo cebulowa z zacierką (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki z koperkiem (masło)
- Surówka z cukinii