Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 22 do 26 maja 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Gulasz z kaszą wiejską (mąka pszenna)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
lub
- DANIE EXTRA: Stek wieprzowy z pieczarką (mąka pszenna), ziemniaki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa z cukinii z ryżem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Pierś z kurczaka po parysku (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Bukiet warzyw z sosem czosnkowym
ŚRODA
- Botwinka z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Lasagne (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Mix sałat z sosem vinegrette
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay (mąka pszenna, jajka, masło, ser), frytki, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (mąka pszenna, seler, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Młoda kapusta na ciepło
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z grzankami (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)
- Naleśniki z serem (mąka pszenna, jajka, mleko) i sosem czekoladowym (kakao, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)