Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 15 do 19 maja 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa marchewkowo-cebulowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Risotto z kurczakiem w sosie serowo-śmietanowym (mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet na grybowski sposób (mąka pszenna, ser), frytki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, jajka)
- Bitki wieprzowe w sosie własnym (mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Surówka z czerwonej i białej kapusty
ŚRODA
- Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Pierogi leniwe (ser, mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kociołek cygański, grzanki (mąka pszenna)+ pierogi leniwe (ser, masło, mąka pszenna, jajka)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (mąka pszenna, seler, jajka, śmietana)
- Filet drobiowy po nelsońsku (mąka pszenna)
- Ziemniaki z koperkiem
- Sałata masłowa ze śmietaną i rzodkiewką
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Marchew z jabłkiem i porem
lub
- DANIE EXTRA: Słomiany placek z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, jajka), surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana)