Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 8 do 12 maja 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z ryżem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognesse (seler, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Pierś z kurczaka zapiekana mozzarellą, świeżymi pomidorami i bazylią (ser), ziemniaki opiekane, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z natką pietruszki (seler)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Surówka z włoskiej kapusty (majonez)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Gulasz wieprzowy z kaszą wiejską (mąka pszenna)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z mini kluseczkami (mąka pszenna, seler, jajka, śmietana)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Mizeria (śmietana)
PIĄTEK
- Krem z soczewicy z grzankami (seler, śmietana, mąka pszenna, soja)
- Makaron z serem (mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka) surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, soja)