Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 24 do 28 kwietnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z omielanego groszku z makaronem łazanką (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko kwaśnym (mąka pszenna, seler)
- Surówka wiosenna
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Krem ze świeżych pomidorów z grzankami (seler, soja, śmietana)
- Bitki wieprzowe w sosie własnym (mąka pszenna)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Surówka z czerwonej kapusty
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, śmietana)
- Makaron z pieczonym jabłkiem (mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z mini kluseczkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Pierś z kurczaka duszona w ziołach (mąka pszenna)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Surówka z kapusty kiszonej
- Kompot wieloowocowy