Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 17 do 21 kwietnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Gulasz wieprzowy z kaszą wiejską (mąka pszenna, seler)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa marchewkowo-cebulowa z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet drobiowy z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Mizeria (śmietana)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana (seler)
- Makaron kokardka z mięsem (mąka pszenna, jajka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler)
- Karczek duszony ziemniakami (mąka pszenna, mleko)
- Fasolka szparagowa
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem brokułowo-szpinakowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Naleśniki z serem i musem truskawkowym (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Kompot wieloowocowy