Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 3 do 7 kwietnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Żurek z jajkiem i kiełbasą (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Risotto z kurczakiem i warzywami (mąka pszenna)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa ogórkowa z mini kluseczkami (seler, soja, mąka pszenna, śmietana)
- Kotlet schabowy z ziemniakami (mąka pszenna, mleko, jajka)
- Sałata masłowa ze śmietaną i rzodkiewką
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Pierogi z jagodami (mąka pszenna, jaja)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki ( seler, jajka, mąka pszenna)
- Filet z kurczaka w ciście włoskim z ziemniakami (mleko, ser)
- Marchew z jabłkiem i porem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem brokułowo-szpinakowy z grzankami (seler, mąka pszenna, soja)
- Makaron z serem (mąka pszenna, jajka)
- Kompot wieloowocowy