Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 24 do 28 kwietnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne (mąka pszenna, soja) na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy z masłem, pasztet pieczony drobiowy (soja), ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa z omielanego groszku z makaronem łazanką (seler, mąka pszenna, śmietana), risotto z kurczakiem w sosie słodko – kwaśnym (seler), surówka wiosenna, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Sok 100% Tymbark, chrupki kukurydziane, herbatnik (mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty i pszenny z masłem, pasta z awokado, sałata lodowa, pomidor, herbata z cytryną
- OBIAD: Krem ze świeżych pomidorów z grzankami (seler, mąka pszenna, śmietana, soja),bitki wieprzowe w sosie własnym (mąka pszenna), ziemniaki (mleko), surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Porcja owoców (borówka, truskawka, kiwi), wafle lekkie (mąka pszenna), woda niegazowana
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, parówki z szynki (soja), ketchup, ogórek świeży, herbata z cytryną
- OBIAD: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, śmietana), makaron z pieczonym jabłkiem (mąka pszenna), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Chałka (mąka pszenna), kakao naturalne na mleku (mąka pszenna, soja)
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z granolą owocową (jęczmień, owies, soja), chleb domowy i pszenny z masłem, miód naturalny, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z mini kluseczkami i natką pietruszki (seler, jajka), pierś z kurczaka duszona w ziołach (mąka pszenna), ziemniaki (mleko), surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, ciastka maślane (mąka pszenna), woda ABC Junior
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku (mąka pszenna, soja), chleb domowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, ser żółty, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana), ryba panierowana z ziemniakami (jajka, mąka pszenna, mleko), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Galaretka owocowa, paluszki Lajkonik (mąka pszenna), woda niegazowana