Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 10 do 14 kwietnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne (mąka pszenna) na mleku, chleb słonecznikowy i pszenny z masłem, szynka tradycyjna (soja), rukola, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Krupnik na warzywach (seler, mąka pszenna, śmietana), spaghetti bolognesse (mąka pszenna, jajka, seler), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Talarki Lajkonik (mąka pszenna, jajka), jabłko deserowe, soczek 100% Tymbark
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka razowa) i pszenny z masłem, pasztet pieczony drobiowy (soja), pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem (seler, mąka pszenna),pierogi leniwe z serem, (jajka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Porcja owoców (truskawka, kiwi, winogrono), ciastka maślane (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Płatki owsiane (soja) na mleku, chleb wieloziarnisty i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, powidło śliwkowe, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z makaronem literki i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka), kotlet drobiowy z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko), surówka z czerwonej i białej kapusty, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Tarta z jabłkami (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana ABC Junior
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb domowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, ser żółty, ogórek zwykły, szczypiorek, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pomidorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka), ryba panierowana z ziemniakami (jajka, mąka pszenna, mleko), bukiet warzyw, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego – wyrób własny, chrupki kukurydziane, woda niegazowana