Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 24 do 28 kwietnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z omielanego groszku z makaronem łazanką (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko kwaśnym (mąka pszenna, seler)
- Surówka wiosenna
lub
- DANIE EXTRA: Stek wieprzowy z pieczarką (mąka pszenna, jajka), ziemniaki(mleko), surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
WTOREK
- Krem ze świeżych pomidorów z grzankami (seler, soja, śmietana)
- Bitki wieprzowe w sosie własnym (mąka pszenna)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Surówka z czerwonej kapusty
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, śmietana)
- Makaron z pieczonym jabłkiem (mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay (ser, jajka, mąka pszenna), ziemniaki (mleko), + zupa (seler)
CZWARTEK
- Rosół z mini kluseczkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Pierś z kurczaka pod beszamelem z ziemniakami (mąka pszenna, mleko)
- Marchew z chrzanem
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Surówka z kapusty kiszonej