Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 17 do 21 kwietnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Gulasz wieprzowy z kaszą wiejską (mąka pszenna, seler)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
lub
- DANIE EXTRA: Drobiowa koperta (mąka pszenna, jajka), ziemniaki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Zupa marchewkowo-cebulowa z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet drobiowy z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Mizeria (śmietana)
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana (seler)
- Lasagne (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Mix sałat z sosem vinegrettte
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa (mąka pszenna), frytki, surówka + zupa (seler)
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler)
- Roladka z karczku z ziemniakami (mąka pszenna, mleko, soja)
- Fasolka szparagowa
PIĄTEK
- Krem brokułowo-szpinakowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Naleśniki z serem i musem truskawkowym (mąka pszenna, jajka, mleko)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba duszona z warzywami, ziemniaki opiekane, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)