Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 10 do 14 kwietnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Krupnik na warzywach (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognesse (mąka pszenna, jajka, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Grillowany filet z kurczaka, frytki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
ŚRODA
- Zupa ogórkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe z serem (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Karczek duszony w sosie (mąka pszenna), ziemniaki opiekane, surówka + zupa (seler, jajka, mąka pszenna, śmietana)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, jajka, mąka pszenna)
- Kotlet devolay z ziemniakami (mąka pszenna, jaja, mleko, masło, ser)
- Surówka z czerwonej i białej kapusty
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Bukiet warzyw z sosem czosnkowym
lub
- DANIE EXTRA: Słomiany placek z makrelą wędzoną okraszany śmietaną (mąka pszenna, jajka), surówka z kapusty czerwonej i winogrona + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)