Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 3 do 7 kwietnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Żurek z jajkiem i kiełbasą (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Risotto z kurczakiem i warzywami (mąka pszenna)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
lub
- DANIE EXTRA: Warkocz grybowianki z sosem pieczarkowo-boczkowym (mąka pszenna, soja, śmietana), frytki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Zupa ogórkowa z mini kluseczkami (seler, soja, mąka pszenna, śmietana)
- Kotlet schabowy z ziemniakami (mąka pszenna, mleko, jajka)
- Sałata masłowa ze śmietaną i rzodkiewką
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Cepeliny na kapuście (mąka pszenna, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Żeberka na kapuście, ziemniaki opiekane + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, jajka, mąka pszenna)
- Filet drobiowy po nelsońsku z ziemniakami (mleko)
- Marchew z jabłkiem i porem
PIĄTEK
- Krem brokułowo-szpinakowy z grzankami (seler, mąka pszenna, jajka, soja)
- Makaron z serem (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna), surówka, ziemniaki+ zupa (mąka pszenna, seler, jajka, soja)