Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 20 do 24 marca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Gulasz z udźca indyka z kaszą wiejską (mąka pszenna)
- Pomidor ze szczypiorkiem i cebulką
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (mąka pszenna, seler, jajka)
- Filet z kurczaka duszony w ziołach z ziemniakami (mąka pszenna, mleko)
- Surówka z kapusty włoskiej
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, ser, jaja)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa brokułowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Sznycel mielony z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa marchewkowo-cebulowa z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mleko, mąka pszenna, jajka)
- Bukiet warzyw z wody
- Kompot wieloowocowy