Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 13 do 17 marca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami i natką pietruszki (seler)
- Spaghetti bolognesse (mąka pszenna, jajka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa z zielonego groszku z grzankami (mąka pszenna, seler, soja, śmietana)
- Pierś z kurczaka po parysku z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Marchew z jabłkiem i pomarańczą
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem (seler, ser, śmietana, jajka, mąka pszenna)
- Kasza manna z musem truskawkowym (mleko)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Klops w sosie (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kluski śląskie (mąka pszenna, jajka)
- Surówka z czerwonej kapusty
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Racuchy z jabłkami (mleko, mąka pszenna, jajka)
- Kompot wieloowocowy