Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 27 do 31 marca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, jajka, śmietana)
lub
- DANIE EXTRA: Matelanka Grybowska (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko), surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
WTOREK
- Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, seler, śmietana, jajka)
- Bryzol wieprzowy z cebulką (mąka pszenna)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Mizeria (śmietana)
ŚRODA
- Zupa fasolowa z ziemniakami (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Naleśniki z serem polane musem czekoladowym (mąka pszenna, jaja, soja, mleko, orzechy)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami (seler)
- Udko faszerowane z ziemniakami (seler, mleko)
- Sałata lodowa z warzywami i sosem vinegrette
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Ślimaczki rybne z sosem cytrynowym (mąka pszenna)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Surówka z kiszonej kapusty