Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 marca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Gulasz z udźca indyka z kaszą wiejską (mąka pszenna)
- Pomidor ze szczypiorkiem i cebulką
lub
- DANIE EXTRA: Stek wieprzowy z pieczarką (mąka pszenna), ziemniaki (mleko), surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka )
WTOREK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (mąka pszenna, seler, jajka)
- Kotlet devolay z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko, masło)
- Surówka z kapusty włoskiej
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, ser, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Pierś z kurczaka zapiekana z mozzarellą, świeżymi pomidorami i bazylią, frytki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa brokułowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Sznycel mielony z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Buraczki czerwone
PIĄTEK
- Zupa marchewkowo-cebulowa z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mleko, mąka pszenna, jajka)
- Bukiet warzyw z wody
lub
- DANIE EXTRA: Wątróbka drobiowa z cebulką, ziemniaki (mleko), surówka+ zupa (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)