Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 13 do 17 marca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami i natką pietruszki (seler)
- Spaghetti bolognesse (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (ser, mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko), surówka + zupa (seler)
WTOREK
- Zupa z zielonego groszku z grzankami (mąka pszenna, seler, soja, śmietana)
- Pierś z kurczaka po parysku z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Marchew z jabłkiem i pomarańczą
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem (seler, ser, śmietana, jajka, mąka pszenna)
- Gołąbki w sosie pomidorowym (mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Polędwiczki drobiowe w szalonej panierce (mąka pszenna), frytki, surówka + zupa (seler, ser, śmietana, jajka, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Klops ze szpinakiem w sosie (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kluski śląskie (mąka pszenna, jajka)
- Surówka z czerwonej kapusty
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Jajko sadzone z ziemniakami (mleko, mąka pszenna)
- Mizeria (śmietana)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna), ziemniaki (mleko) + zupa (mąka pszenna, seler, jajka)