Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 6 do 10 marca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem pomidorowo-paprykowy z groszkiem ptysiowym (seler, śmietana, jajka, mąka pszenna)
- Risotto z kurczakiem w sosie śmietanowym (mąka pszenna)
- Duszona marchewka na maśle
lub
- DANIE EXTRA: Cordon blue (ser, mąka pszenna, jajka), frytki, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
WTOREK
- Kapuśniak z ziemniakami (seler)
- Lasagne (jajka, mąka pszenna, mleko)
- Sałata lodowa z warzywami
lub
- DANIE EXTRA: Ruloniki drobiowe na szpadce (jajka), ziemniaki opiekane, surówka + zupa (seler)
ŚRODA
- Zupa jarzynowa z ryżem (mąka pszenna, śmietana, seler)
- Roladka ze schabu z ziemniakami (mąka pszenna, soja, mleko)
- Buraczki z chrzanem
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Karczek po królewsku z ziemniakami (seler, mąka pszenna, mleko)
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (masło)
PIĄTEK
- Zupa brokułowo-szpinakowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Pierogi leniwe z serem (jajka, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Dorsz z pieca z warzywami w sosie cytrynowym, ziemniaki, surówka + zupa (mąka pszenna, seler, śmietana, jajka)