Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 20 do 24 lutego 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Gulasz z udźca indyka z kaszą wiejską (mąka pszenna, seler)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Kotlet po schabowy (jajka, mąka pszenna, soja) z ziemniakami (mleko)
- Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Krem z soczewicy z grzankami (mąka pszenna, śmietana, seler, soja)
- Makaron z serem (mąka pszenna, jajka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Jeżyki drobiowe z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa z cukinii z zacierką (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Ryż z truskawkami (śmietana)
- Kompot wieloowocowy