Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 13 do 17 lutego 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem warzywny z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, seler, jajka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki (seler)
- Filet drobiowy po nelsońsku (mleko, jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Sałata lodowa z warzywami i sosem vinegrette
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe z serem – wyrób własny ( mąka pszenna, jajka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa porowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Rumsztyk z cebulką i ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Surówka z kiszonej kapusty
- Kompot wieloowocowy